Тайланд Віза

Адпачынак Тайланд, Падарожжы Тайланд, Гарачыя Туры Тайланд, Гасцініцы Тайланд

Адпачынак Тайланд, Падарожжы Тайланд, Гарачыя Туры Тайланд, Гасцініцы Тайланд
Грамадзянам Расійскай Федэрацыі для паездкі ў Тайланд патрабуецца віза, якую можна атрымаць як пры перасячэнні мяжы дзяржавы (у аэрапорце і на наземных пераходах), так і ў візавым аддзеле пасольства Каралеўства Тайланд ў Маскве.

Для афармлення візы ў консульскім аддзеле амбасады неабходна прадаставіць наступныя дакументы:
• замежпаспарт, тэрмін дзеяння якога складае не менш за шэсць месяцаў з дня заканчэння паездкі;
• 2 каляровыя фатаграфіі памерам 3 х 4см;
• запоўненую анкету з подпісам заяўніка;
• ксеракопію запоўненых старонак унутранага пашпарта;
• аплачаны консульскі збор.
• даведку з месца працы на фірмовым бланку прадпрыемствы з указаннем пасады і акладу заяўніка;
• для студэнтаў і школьнікаў - даведку з месца вучобы;
• для пенсіянераў - копію пенсійнага пасведчання;
• для непрацуючых - заява ад сваяка або спонсара аб фінансаванні паездкі, даведку з яго месца працы і ксеракопію першай старонкі пашпарта заяўніка;
• для непаўналетніх - копію пасведчання аб нараджэнні.
• На дзяцей, упісаных у пашпарт бацькоў, асобная анкета не запаўняецца, іх дадзеныя ўпісваюцца ў анкету бацькоў, а фатаграфіі наляпляюцца побач з фатаграфіяй аднаго з бацькоў на анкету. Калі дзіця выязджае ў суправаджэнні аднаго з бацькоў альбо трэцяй асобы, да анкеце неабходна прыкласці копію натарыяльна заверанага згоды на выезд дзіцяці ад які застаецца бацькi або мацi (бацькоў).

Папярэдняга запісу ў консульскім аддзеле амбасады Тайланда няма. Асабістая прысутнасць пры падачы дакументаў не абавязкова. Прыём дакументаў ажыццяўляецца па рабочых днях з 09.00 да 13.00. Тэрмін афармлення візы складае 5 дзён. Для асоб, якія пражываюць на тэрыторыі Чачэнскай Рэспублікі, тэрмін афармлення візы складае 14 дзён.

Консульскі збор за афармленне аднаразовай візы складае 25 долараў ЗША, двухразовай - 50 долараў ЗША. Збор аплачваецца пры падачы дакументаў. Консульскі збор спаганяецца ў аднолькавым памеры як са сталых, так і з дзяцей, нават калі яны ўпісаны ў пашпарт бацькоў.

Тэрмін дзеяння аднаразовай візы складае 3 месяцы з моманту выдачы, перыяд знаходжання ў краіне - 2 месяцы. Тэрмін дзеяння двухразовай візы складае 3 месяцы з моманту выдачы, дазволена два ўезду ў краіну з працягласцю знаходжання па два месяцы.

Для афармлення візы непасрэдна ў пункце перасячэння мяжы неабходна прадаставіць наступныя дакументы:
• дзеючы замежны пашпарт з тэрмінам дзеяння не менш чым шэсць месяцаў з дня заканчэння паездкі;
• дзве фатаграфіі 4 х 6 гл (сфатаграфавацца можна непасрэдна па прылёце ў любым міжнародным аэрапорце Тайланда, кошт - 10 даляраў ЗША);
• запоўненую анкету і картку прыбыцця (адбыцця);
• запоўненую дэкларацыю;
• аплачаны візавы збор.
• дадаткова работнікі візавай службы могуць запатрабаваць прад'явіць ваўчар, зваротны білет або • пацверджанне фінансавай заможнасці турыста на ўвесь перыяд знаходжання ў краіне (трэвел-чэкі, крэдытную карту, наяўныя).
• Дзеці, якія дасягнулі 14 гадоў, павінны абавязкова мець свой пашпарт. На дзяцей, упісаных у пашпарт бацькоў, візавая анкета не запаўняецца (у пашпарт бацькоў абавязкова павінна быць уклеены фатаграфія дзіцяці, якое дасягнула шасцігадовага ўзросту).

Афармленне візы на мяжы звычайна займае ад 1,5 да 4 гадзін. Па прыбыцці ў аэрапорт Бангкока візавы збор складае 1000 бат (прыкладна 26 даляраў ЗША, аплачваецца ў батах). Грошы трэба памяняць загадзя ў абменным пункце аэрапорта. У аэрапорце Утапао збор аплачваецца ў доларах ($ 26-30, сума збору можа мяняцца ў залежнасці ад курсу нацыянальнай валюты). Візавы збор спаганяецца ў аднолькавым памеры як са сталых, так і з дзяцей, нават калі яны ўпісаны ў пашпарт бацькоў. Тэрмін дзеяння візы, аформленай на мяжы, складае 14 сутак.

Тайланд - Курорты

Тайланд - Гасцініцы