Францыя Віза

Адпачынак Францыя, Падарожжы Францыя, Гарачыя Туры Францыя, Гасцініцы Францыя

Адпачынак Францыя, Падарожжы Францыя, Гарачыя Туры Францыя, Гасцініцы Францыя
Расейскія грамадзяне, якія жадаюць паехаць у Францыю або ў іншую краіну Шэнгенскага пагаднення, павінны ў абавязковым парадку мець шэнгенскую візу. Асноўны пакет дакументаў, неабходных для атрымання кароткатэрміновай візы ў консульстве Францыі:
• Бронь гасцініцы (факс) з перадаплатай за 2 дні (калі мэта паездкі - турызм), альбо запрашэнне ад французскага боку (attestation d'accueil), аформленае ў французскай Мэрыі (арыгінал з ксеракопіяй), калі мэта паездкі прыватная. Калі мэта паездкі дзелавая, тое запрашэнне павінна быць аформлена на фірменным бланку прадпрыемствы з подпісам дырэктара (арыгінал з ксеракопіяй). У запрашэнні можа быць паказана, што аппликанта будзе суправаджаць жонка (дзіця). У гэтым выпадку ў іх будзе не дзелавая, а турыстычная віза. У запрашэнні павінен быць паказаны адрас, па якім апликант будзе пражываць ў Францыі.
• Страхоўка для краін Шэнгена на ўвесь тэрмін знаходжання.
• Дзеючы замежны пашпарт (тэрмін дзеяння не менш 3-х месяцаў пасля заканчэння дзеяння запытанай візы). Калі грамадзянін мае некалькі з / п, то трэба даць іх усе.
• Унутраны расійскі пашпарт.
• Стары з / п (калі ёсць).
• Даведка з працы з указаннем займаемай пасады і месца працы.
- Для студэнтаў - студ. білет і ксеракопія
- Для школьнікаў - даведка з школы, у перыяд летніх канікул неабходная пазнака аб пераводзе на наступны навучальны год.
- Для пенсіянераў - копія пенсійнага пасведчання з ксеракопіяй.
• Для ўсіх катэгорый аппликантов неабходна пацверджанне фінансавай заможнасці (выпіска з банкаўскага рахунку, даведка аб 3-х апошніх заробках, даведка аб абмене валюты або гарантыя спонсара).
• Фота 3х4, прыклеенае на анкету-заяву, запоўненую загалоўнымі літарамі па-французску (Demande de visa Schengen) або па-ангельску (Application for Schengen visa), у крайнім выпадку, па-руску лацінскімі літарамі.
Калі апликант - дзіця (да 18 гадоў), то дадаткова да асноўнага пакету неабходна прадаставіць наступныя дакументы:
- Арыгінал і копія пасведчання аб нараджэнні.
- Арыгінал і копія дазволу на выезд ад абодвух бацькоў (толькі ў Францыю не дастаткова! Абавязкова ў Францыю і краіны Шэнгенскага пагаднення). Калі дзіця едзе з адным з бацькоў, то неабходна дазвол на выезд ад другога з бацькоў. Калі дзіця едзе без бацькоў, то неабходна натарыяльна завераную і перакладзенае на французскую мову дэлегаванне бацькоўскіх паўнамоцтваў на суправаджае твар, альбо на прымаючы бок у Францыі. У сваю чаргу, ад суправаджальніка асобы неабходны натарыяльна завераны дакумент з перакладам на французскую мову аб згодзе прыняцця бацькоўскіх паўнамоцтваў. Гэтыя пункты могуць быць уключаны ў дазвол на выезд, альбо аформлены ў выглядзе трох асобных дакументаў.
- Ксеракопія аднаго ліста ўнутранага ці замежпаспарта бацькоў (галоўнае, каб на гэтым лісце была подпіс).
На падставе кароткатэрміновай Шэнгенскай візы чалавек мае права знаходзіцца на тэрыторыі краін-удзельніц Шэнгенскага дагавора не больш за 90 дзён на працягу паўгода.
Калі Вы хочаце паехаць на заморскія тэрыторыі Францыі (Гвадэлупа, Новая Каледонія, Гвіяна, Французская Палінезія, Марцініка, Уоліс і Футуна, Рэюньён, Аўстралійскія і антарктычныя зямлі Францыі, Сент-Мартан/Сент Бартелеми, Сэнт-Пьерр і Микелон, Майотт), неабходна прадаставіць наступныя дакументы:
• Каардынаты месца пражывання падчас паездкі (імя, адрас, тэлефон, факс);
• Браніраванне гасцініцы, прыватнае запрашэнне, запрашэнне фірмы або афіцыйнага органа;
• Квіток на самалёт туды / назад.
Вы атрымаеце адказ праз 10 дзён з дня падачы дакументаў.
Кошт кароткатэрміновай візы (з тэрмінам знаходжання ў краіне да 90 дзён) складае 35?.

Францыя - Курорты

Францыя - Гасцініцы